العربی الجدید | موشکافی یادداشت جنجالی سفیر امارات در حمایت از رژیم صهیونیستی

یک روزنامه عربی در رد یادداشت سفیر امارات در واشنگتن در روزنامه‌ صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» و ترجیح او به عادی‌سازی روابط با تل‌آویو بر حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها، وی را تریبون «نتانیاهو» توصیف کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت»، در شماره دیروز خود،  یادداشتی از «یوسف العتیبه»، سفیر امارات در واشنگتن که به حمایت از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی معروف است، منتشر کرد.

وی  در این یادداشت که تحت عنوان «یا الحاق یا عادی‌سازی روابط» منتشر شد، نوشته که عادی‌سازی روابط اسرائیل با امارات و سایر کشورهای عربی با طرح الحاق (اشغال کرانه باختری) اسرائیل در تضاد است.

بیشتر بخوانید:

روزنامه قطری «العربی الجدید»، چاپ لندن طی یادداشتی به  این اقدام العتیبه در روزنامه‌ای صهیونیستی واکنش نشان داد و نوشت: «انتشار یادداشت سفیر امارات در واشنگتن در روزنامه یدیعوت آحارونوت، به زبان عبری، بر خلاف آنچه که وی پس از انتشار آن ادعا کرد، در خطاب به اسرائیلی‌ها نبود. زیرا پس از افشای عمق عادی‌سازی روابط امارات با اسرائیل و پافشاری ابوظبی بر این امر نه تنها در بخش عادی‌سازی روابط که بر سر تجارت بر سر قضیه فلسطین و اوضاع مردم این کشور در زمان شیوع کرونا و کنار رفتن پرده‌ها و حجاب‌ها، دیگر این امر یک مسأله روز به شمار می‌رود.»

در این یادداشت به قلم «نضال محمد وتد»، آمده است: «بررسی این یادداشت و واژگان استفاده شده در آن از سوی العتیبیه که با احتیاط و وسواس زیاد انتخاب شده‌اند، نشان می‌دهد که بعید است، این یادداشت به عبری نوشته شده باشد، بلکه به این زبان ترجمه شده است. امارات در شرایط بغرنجی قرار گرفته است که ناچار شده تا عادی‌سازی روابط با اشغالگران را توجیه و تفسیر کند.»

وتد «این امر پس از آن است که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل که به روابط با کشورهای حاشیه خلیج [فارس] به ویژه امارات و سعودی و سلطنت عمان افتخار می‌کند، عملا هیچ توجهی به این دوستان خود در خلیج [فارس] ندارد و  حتی تکه استخوانی به آنها نمی‌دهد که بخواهند به آن فخر بفروشند. بلکه آنها را در حال گدایی آشکار برای نشان دادن یک "ژست خوب" از سوی اسرائیل در قبال خود، ترک می‌کند.»

«العتیبه در نخستین جمله یادداشتش، خود را رسوا می‌کند؛ زمانی که از اظهارات مکرر اسرائیلی‌ها درباره روابط حسنه با امارات و انتظار از آینده این روابط، اقتباس می‌کند. تاجایی که به یک حالت ترحم‌برانگیز می‌رسد و می‌نویسد: "اظهارات اسرائیل با طرح الحاق آن (الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری اشغالی و غور اردن)، در تضاد است."»

«اعتماد امارات به رژیم صهیونیستی در این مقاله کاملا روشن است..بهتر است بگوییم که امارات در مقاله العتیبه اغلب به مفاهیم اسرائیلی در چارچوب منازعه با فلسطین، تکیه می‌کند. در پاراگراف دوم، وی می‌نویسد که طرح الحاق اسرائیلی، اجماع عربی و بین المللی در رابطه با حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین را به "چالش" می‌کشد بدون اینکه هیچ توضیحی درباره ماهیت و شیوه تحقق این تعیین سرنوشت بپردازد و این دقیقا مانند رقیق کردن موضع عربی و به طور مشخص فلسطینی اعلام شده است که می‌گوید تعیین سرنوشت، تنها با تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس اشغالی محقق می‌شود.»

«موضوع تنها این نیست، بلکه توقف العتیبه بر روی واژه حق تعیین سرنوشت فلسطین ، عملا همسویی با مواضع دولت اشغالگر و نخست‌وزیر آن یعنی «بنیامین نتانیاهو» است که حق تعیین سرنوشت فلسطین را به تشکیل یک رژیم فلسطینی محدود می‌کند  که کمتر از تشکیل یک کشور خواهد بود.»

«ادبیات متکدی‌گرایانه این یادداشت و ذکر نقش امارات در تغییر دیدگاه عربی در قبال اشغالگران اعتماد امارات به موضع استراتژیک و پایدار اسرائیل که مبتنی بر یک روند طولانی مدت است، را بیان می‌کند. روندی که اصل اول آن، اعتماد سازی است که با روابط مشترک اسرائیل با کشورهای عربی در قبال یک تشکیلات خودگردان گسترده در فلسطین محقق می‌شود.»

«ضمن اینکه، این یادداشت، بی‌پرده نشان می‌دهد که ابوظبی، نتایج نهایی مذاکرات برای حل و فصل دایمی مسأله فلسطین بر اساس موضع و رویکرد اسرائیل را پذیرفته است. رویکردی که از زمان توافق کمپ دیوید با مصر مبتنی بر ظهور یک تشکیلات خودگردان گسترده و نه تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی  بوده است.»

«خطرناک‌ترین پیام‌ها در این یادداشت سفیر امارات پنهان است. یکی از پیامها این است که ابوظبی به ظهور یک حکومت و تشکیلات خودگردان گسترده و نه بیشتر، اکتفا می‌ورزد. این امر تنها در مقابل توافق صلح با اسرائیل و آتش‌بس نیست بلکه در قبال عادی‌سازی روابط به طور کامل و تام در تمامی زمینه ها از جمله امنیت با اسرائیل است. این موضع، در واقع عقب‌نشینی و انصراف صریح حتی از طرح ابتکاری عربی در بیروت است که طی آن، عقب‌نشینی کامل از اراضی اشغالی عربی از سوی اسرائیل و تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی شرط عادی‌سازی کامل روابط با این رژیم است.»

«در ادامه این یاداشت، تکیه امارات به اصطلاحات اشغالگران که مقاومت در قبال اشغالگری و به طور کلی هرگونه مقاومتی را تروریسم می‌خواند، روشن می‌شود. تا جایی که به فعالیت امارات در این مسیر می‌بالد و می‌نویسد: ما  همواره و به صورت فعالانه با خشونت مخالفت کردیم و حزب الله لبنان را به عنوان سازمانی تروریستی معرفی کردیم و تحریک حماس و اسرائیل را محکوم کردیم، همان‌گونه که تحریک‌های اسرائیلی را محکوم کردیم. ما همیشه طرفدار سرسخت مردم فلسطین و حامی ابتکار صلح عربی آنها هستیم.»

«علاوه بر این، العتیبه حتی در یک کلمه به حق فلسطینی‌ها در داشتن یک زندگی آزاد به عنوان دلیل اصلی و مشروط آنها برای پایان اشغالگری و برقراری صلح اشاره نکرد و حتی شأن منفعت اسرائیل را بالاتر دانست و از دستاوردهای آن در صورتی که از طرح الحاق دست بردارد، سخن گفت ونوشت: "طرح الحاق‌گرایانه پیش از همه چیز، رویاهای اسرائیل در برقراری روابط امنیتی، اقتصادی و فرهنگی حسنه با جهان عرب و امارات را زیر و رو و نابود می کند."»

العربی الجدید در ادامه به عدم اشاره به حق فلسطینی‌ها در آزادی به عنوان یک ارزش عالی انسانی و نیز همبستگی عربی و قومی با قضیه فلسطین یه عنوان یک قضیه اصلی در یادداشت این مقام اماراتی اشاره کرد و نوشت که در این یادداشت، صرفا منطق نتانیاهو در قبال منافع مشترک با کشورهای حاشیه خلیج فارس، مد نظر قرار گرفته شده است.

«العتیبه در همین راستا نوشته است؛ اسرائیل و امارات با وجود نگرانی‌های مشترکی که درباره تروریسم و تجاوز دارند، دارای بهترین ارتش آموزش دیده در منطقه هستند .ضمن اینکه، هر دو روابط طولانی و تنگاتنگی با آمریکا دارند. اسرائیل و امارات با توجه به اینکه دارای اقتصاد پیشرفته و متنوعی هستند، می‌توانند همکاری امنیتی عمیق‌تر و فعال‌تری داشته باشند.»

«خطرات بیشتر این یادداشت به زمانی که العتیبه برای انتشار آن انتخاب کرده، مربوط می‌شود. تا جایی که شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد دولت اشغالگر با تحریم‌های بین‌المللی و پیامدهای امنیتی خطرناکی چون آغاز انتفاضه جدید فلسطینی و حالت غلیان مردمی در اردن مواجه است. لذا می‌توان گفت انتشار این یادداشت به منزله دادن یک "نردبان ایمن" به نتانیاهو است تا از درخت "الحاق" پایین آید.»

«ضمن اینکه به وی، اجازه می‌دهد که از یک سو توجیه و دلیلی برای ارائه به تندروهای راست‌گرا در اسرائیل در چنته داشته باشد و بگوید که عقب‌نشینی از طرح الحاق برای دفع خطر از دست دادن فرصت همکاری و همپیمانی با کشورهای عربی خلیج [فارس] علیه ایران صورت گرفته است. از دیگر سو نیز به امارات و محور عربی حامی عادی‌سازی روابط با اسرائیل که شامل بحرین، عربستان و عمان است، برگه انجیری می‌دهد تا عورت خود و [زشتی کارشان] را پنهان کنند.»

«لذا این یادداشت و پیامهای آن برای نتانیاهو، چراغ سبزی برای اقدام اسرائیل در مسیری است که خطر آن کمتر از خطر اعلام الحاق نیست و به منزله تحمیل حاکمیت اسرائیل بر شهرک‌های صهیونیست‌نشین در کرانه باختری اشغالی از جمله  ۱۵ شهرکی است که طبق طرح دونالد  ترامپ در داخل اراضی کشور فلسطن باقی می‌ماند.»

«حتی در پاراگراف آخر این یادداشت، سفیر امارات با ادبیاتی سرزنشگر و ناامید از اینکه تمایل داشت اسرائیل در جهان عرب یک فرصت و نه دشمن محسوب شود، می‌نویسد و این امر دقیقا همان‌چیزی است که مبتنی بر اصول جنبش صهیونیسم و  طرح موسس آن «تئودور هرتزل» است. کسی که می‌گفت صهیونیسم با علم و نوآوری و زندگی برای ملت‌های عرب خواهد آمد و شرقی‌های بیچاره از خیرها و خوبی‌های آن، بهره خواهند برد.»

العربی الجدید در پایان این موشکافی یادداشت سفیر امارات در واشنگتن به دوستی و روابط خوب او با  «رون دریمیر»، سفیر اسرائیل در امریکا اشاره می‌کند و می‌نویسد: نمی‌توان این احساس و سرنخ‌ها را نادیده گرفت و دست‌کم رایزنی العتیبه با دریمیر درباره این یادداشت، پیش از نگارش آن را بعید دانست. زیرا روح و ماهیت مواضع سفیر اسرائیل در واشنگتن در این یادداشت مشهود است. آیا این یادداشت منتشر شده به زبان عبری، اساسا زاییده تفکر و ایدئولوژی سفیر اسرائیل در واشنگتن است که تنها در پایان به امضای العتیبیه رسیده است؟

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس